Tingimused

Veebilehe privaatsuspoliitika

Privaatsuspoliitika ja andmete töötlemine

Käesolev dokument annab ülevaate Allium UPI OÜ poolt veebilehe külastajate andmete töötlemise põhimõtete kohta.

Mis on isikuandmed ja milliseid andmeid veebilehel töödeldakse?

Isikuandmed on ükskõik millised andmed, mis võimaldavad füüsilise isiku tuvastamist. Üldjuhul veebileht ei kogu ega töötle isiku tuvastamist võimaldavaid andmeid. Veebileht töötleb ainult veebilehe külastamisega seotud andmeid, mida ei ole võimalik seostada kindla füüsilise isikuga (edaspidi andmed).

Töödeldakse füüsilise isiku poolt veebilehe kaudu tellimuse esitamisel sisestatud andmeid (tellija ees- ja perekonnanimi, e-posti aadress, telefoninumber).

Veebilehel kogutakse järgnevaid andmeid:

–          Veebilehe külastamist puudutavad isikustamata tehnilised/statistilised andmed.
–          Tehnilised ja statistilised andmed, mida veebileht kogub piirduvad veebilehe külastaja poolt kasutatava arvuti või arvutivõrgu internetiaadressiga (IP-aadress), arvuti veebilehitseja, tarkvaraversiooni ja operatsioonisüsteemi tüübi tuvastamisega; samuti külastamise aja (kellaaeg, kuupäev, aasta) fikseerimisega.
–          IP-aadresse ei käsitleta üldjuhul isiku tuvastamist võimaldava  teabena vaid isikustamata statistika tegemist võimaldava infona.
–          Füüsilise isiku poolt veebilehe kaudu tellimuse esitamisel sisestatud andmeid (tellija ees- ja perekonnanimi, e-posti aadress, telefoninumber).

Millisel eesmärgil andmeid kogutakse?

–          Andmeid kogutakse veebilehe külastamise, lehel viibimise aja jm statistiliste näitajate kohta, et selle põhjal veebilehte parendada ja külastajatele mugavamaks muuta, samuti selleks, et teha andmete alusel andmete analüüsi ja statistikat.
–          Tellijale tasuta glükomeetri saatmiseks.

Millised on andmete säilitamise tähtajad?

–          Isikustamata tehnilisi ja statistilisi veebilehel kogutud andmeid säilitatakse tähtajatult.
–          Isikustatud andmeid tellijale tasuta glükomeetri saatmiseks säilitatakse 1 kalendrikuu.

Kellele me kogutud andmeid edastame?

–          Allium UPI OÜ poolt hallatava veebilehe kaudu kogutud andmeid edastame Apotheka frantsiisisüsteemis tegutsevatele iseseisvatele apteegiteenuse osutajatele pakkide väljastamisel, kui tellija soovib paki kätte saada Apotheka apteegist.
–          Andmeid võib edastada ka Allium UPI kontsernisisestele ettevõtetele või IT-teenuse osutajatele veebilehe statistika tegemiseks või veebilehel toimunud väär- või kuritarvituste uurimiseks. Kui sellise viimati nimetatud uurimise tulemusena on vajalik tuvastada konkreetne IP – aadress ja persoon, kes vastavalt aadressilt on veebilehte külastanud, toimub isikuandmete töötlemine veebilehe haldaja ja vastutava töötleja (Allium UPI OÜ) õigutatud huvi alusel.
–          Kasutajate tuvastamist võimaldavaid IP-aadresse väljastatakse asutustele või isikutele, kellel on selleks otsene seadusest tulenev õigus (näiteks kohus või kohtueelne menetleja), sh Andmekaitse Inspektsioon.

Millised on Teie õigused seoses veebilehel andmete kogumisega?

Füüsilisel isikul, kellele teadaolevalt on veebilehel töödeldavateks andmeteks ka isikuandmed (konkreetse isikuga seostatavad andmed), on õigus oma andmetega tutvuda, nõuda ebaõigete andmete parandamist ja taotleda andmete töötlemise lõpetamist, pöördudes vastava taotlusega alltoodud kontaktidel. Isikustamata andmete osas andmete edastajal eelnimetatud õiguseid ei ole.

Andmete vastutava töötleja kontaktandmed

Veebilehe külastajal on õigus pöörduda andmete vastutava töötleja, Allium UPI OÜ, poole tema isikuandmete töötlemisega seonduvates küsimustes telefonil 650 1901 või e-posti aadressil: [email protected].

Eraisikust kasutajad võivad pöörduda isikuandmete töötlemisega seonduvate taotluste ja küsimustega andmekaitsespetsialisti poole e-post: [email protected].

Andmete töötlemise üldpõhimõtted

–          Veebilehel kogutud andmetele on ligipääs ainult veebilehe haldajale ja seda administreerivatele isikutele. Veebilehe haldaja nõusolekul on ligipääs võimalik ka isikutele, kellele andmete edastamine on vastavalt käesolevatele tingimusele lubatud.

Privaatsuspoliitika muudatused

–          Allium UPI OÜ poolt hallatavat veebilehte kasutades eeldame, et olete käesolevate põhimõtete ja tingimustega tutvunud ning veebilehe kasutamist jätkates eeldame, et nõustute tingimustega.
–          Privaatsuspoliitika tingimusi võib igal ajal muuta. Kehtivad tingimused on kättesaadavad veebilehel.
–          Tingimused on viimati uuendatud 04. oktoobril 2023. a.

Apotheka kliendikaardi üldtingimused

1. ÜLDSÄTTED JA KASUTATUD MÕISTED
1.1.    Käesolevad Apotheka kliendikaardi programmi üldtingimused (edaspidi Tingimused) rakenduvad Kliendile, kes on liitunud Allium UPI OÜ poolt loodud Apotheka kliendikaardi programmiga.

1.2.    Kliendikaardi programmi tingimustes kasutatavad mõisted on alljärgnevas tähenduses:

Apteek – Kliendikaardi programmiga liitunud Apotheka kaubamärki kandvad apteegid.

a-raha – allahindlusühik (väiksem osa 1 euro sent), mida Klient saab koguda oma Kliendikontole Apteegist tervisetoodete (mitteravimite) ostmisel ning Apotheka Beauty ja Pet City poodides kaupade ostmisel või mida lisatakse Kliendikontole Kliendikaardi programmi kampaaniate raames. Kliendikontole kogutud a-raha saab Klient kasutada Kliendikaardi programmiga liitunud ettevõtetes (Apteegid, Apotheka Beauty pood, Pet City lemmikloomapoed) ostude eest tasumisel.

Kliendikaart – Apotheka kaart ja/või Kliendi Eesti Vabariigi ID-kaart, mis on aktiveeritud  Apotheka Kliendikaardi programmi kliendikaardiks.

Klient – Kliendikaardi omanik, kes on liitunud Kliendikaardi programmiga, sh koostööpartneri kliendid, kes on liitunud või kellele laieneb Kliendikaardi programm.

Koostööpartner – Apotheka veebilehel nimetatud või kliendiprogrammiga liitumiseks koostöökokkuleppe sõlminud isik (erialaliit, äriühing), kelle liikmetele või klientidele laieneb Kliendikaardi programm. Koostööpartneriks on ka Pet City OÜ lemmikloomapoed, Apteegi Beauty OÜ (Apotheka Beauty pood) ja Eesti Patsientide Liit (Kliendikaardi programm laieneb Eesti Patsientide Liidu tervisekaardile).

Kliendikonto – Kliendi konto, millel hoitakse a-raha saldot.

Kliendikaardi programm – Apteegi ja Koostööpartnerite klientidele mõeldud lojaalsusprogramm, millega kaasnevad alljärgnevad hüved:

  • kliendikaardi pakkumised;
  • a-raha Klientidele vanuses 16-59 aastat 1–6% Pet City ja Apotheka Beauty toodete ja Apteegi tervisetoodete (mitteravimite), välja arvatud kliendikaardi pakkumised,  ostusummalt;
  • kohene allahindlus Klientidele vanuses 60 ja enam -5% Pet City ja Apotheka Beauty toodete ja Apteegi tervisetoodete ja käsimüügiravimite, välja arvatud kliendikaardi pakkumised, ostusummalt.

Kliendikaardi programmi kehtivate hüvedega on võimalik tutvuda Apotheka kodulehel.

Tingimused – käesolevad Apotheka kliendikaardi programmi üldtingimused.

2. KLIENDIKAARDI PROGRAMMIGA LIITUMISE TINGIMUSED
2.1.    Kliendikaardi programmi tingimustega saab tutvuda Apotheka kodulehel. Kliendikaardi programmiga liitumiseks tuleb täita liitumisankeet ning nõustuda Tingimustega. Kliendikaardi programmiga saavad liituda vähemalt 16-aastased füüsilised isikud.

2.2.    Klient saab valida, kas kasutab Kliendikaardina vaid ID-kaarti või soovib eraldi Apotheka kaarti, mis toimib paralleelselt ID-kaardiga. Kliendikaardi aktiveerimiseks on nõutav Kliendi isikusamasuse tuvastamine kliendi liitumisavalduse vastuvõtmisel. ID-kaardi saab kliendikaardina aktiveerida ka Apotheka e-apteegi, Apotheka Beauty või Pet City e-poe kodulehel, tehes elektroonilise isikusamasuse tuvastuse ID-kaardi, Smart-ID, Mobiil-ID või internetipanga kaudu.

2.3.    Kliendikaardi programmiga liitumine ja Apotheka kaardi väljastamine on Kliendile tasuta.

2.4.    Kui Klient soovib saada e-kirjana teavet Kliendikaardi programmiga seotud pakkumiste kohta, avaldab ta Kliendikaardi programmiga liitumisel või muul ajal vastavat soovi, andes sellega oma nõusoleku pakkumiste saamiseks. Kliendil on õigus spetsifitseerida, kas ta soovib Pet City, Apotheka Beauty või Apotheka pakkumisi või neid kõiki.

2.5. Kliendil on õigus igal ajal Kliendikaardi programmiga seotud pakkumistest loobuda, esitades sooviavalduse [email protected] või läbi isikliku konto Apotheka e-apteegis, Apotheka Beauty või Pet City e-poes.

3. KLIENDIKAARDI NING A-RAHA KASUTAMISE TINGIMUSED
3.1.    Kliendikaart on personaalne ning kasutamiseks vaid Kliendi poolt.

3.2.    Klient saab kasutada Kliendikaardi programmi hüvesid kõikides Apteekides, Apotheka Beauty poes ja Pet City lemmikloomapoodides. Ostuga kogutud a-raha saab Klient kasutada tasumiseks alates järgmisest ostust (v.a Apotheka Netiapteegist ravimite ostmisel). Kliendid vanuses alates 60. eluaastast saavad Pet City ja Apotheka Beauty poodides tavahinnaga toodete ja Apteegis tervisetoodete ja käsimüügiravimite ostmisel allahindlust 5% ostusummalt. Soodustus ei laiene kliendikaardi pakkumistele.

Kliendid vanuses 16–59 aastat saavad Pet City ja Apotheka Beauty poodides tavahinnaga toodete ja Apteegis tervisetoodete ostmisel koguda a-raha väärtuses 1 – 6% ostusummalt, mida arvestatakse järgnevatel põhimõtetel:

kui Kliendi poolt ostu sooritamisele eelneva 12 kuu jooksul on Kliendi poolt Apteegist, Pet City lemmikloomapoest või Apotheka Beauty poest ostetud toodete (ravimid välja arvatud) ostusumma:

kuni 50 eurot – kogub Klient toodete ostmisel a-raha väärtuses 1% ostusummast.
50–100 eurot – kogub Klient toodete ostmisel a-raha väärtuses 2% ostusummast.
100–150 eurot – kogub Klient toodete ostmisel a-raha väärtuses 3% ostusummast.
150–200 eurot – kogub Klient toodete ostmisel a-raha väärtuses 4% ostusummast.
200–250 eurot – kogub Klient toodete ostmisel a-raha väärtuses 5% ostusummast.
250 eurot ja enam – kogub Klient toodete ostmisel a-raha väärtuses 6% ostusummast.
3.3.    Kliendikaardi programmi soodustuste saamiseks peab Klient esitama kehtiva Kliendikaardi enne ostu eest tasumist.

3.4.    Allium UPI OÜ-l on õigus ühepoolselt muuta Tingimusi. Tingimuste muudatustest ja täiendustest teatatakse internetiaadressil www.apotheka.ee. Tingimuste muudatused ja täiendused jõustuvad vastava muudatuse või täienduse avaldamisest eelnimetatud veebilehel või muul, Tingimustes nimetatud ajal. Tingimused on kehtivad veebilehel www.apotheka.ee avaldatud redaktsioonis.

3.5.    Allium UPI OÜ ei vastuta tehtud muudatustest tulenevate võimalike kahjude eest (kaasa arvatud soodustuste vähenemine) ega ole kohustatud kahjusid Kliendile mistahes viisil hüvitama.

3.6.    Kliendil on võimalik saada infot kogutud a-raha jäägi ning ostude sooritamisel kohalduva a-raha protsendi kohta Apteegis, Apotheka Beauty ja Pet City poodides, näha seda prinditud ostukviitungilt, saada sellekohast teavet e-kirja teel või vaadata veebilehel www.apotheka.ee “Minu kliendikaart” iseteeninduskeskkonnast. Infot Kliendikaardiga kogutud a-raha kohta ning ostude sooritamisel kohalduva a-raha protsendi kohta avaldatakse ainult Kliendile.

3.7.    Kalendriaasta jooksul kogutud ning veel kasutamata a-raha on võimalik kasutada kuni järgmise aasta 31. jaanuarini. 1. veebruaril aegub eelmisel aastal kogutud ning selleks hetkeks kasutamata a-raha ja see kustutatakse Kliendikontolt automaatselt.

4. ISIKUANDMETE TÖÖTLEMINE
4.1.    Kliendikaardi programmiga liitumisega on Klient kinnitanud oma nõusolekut tema isikuandmete töötlemiseks Allium UPI  OÜ,  Apteekide, Pet City OÜ ja Apteegi Beauty OÜ poolt Tingimustes toodud eesmärkidel.

4.2.    Kliendi isikuandmete vastutav töötleja on Allium UPI OÜ, registrikood 11331786, aadress Vae 16, Laagri alevik, Saue vald, Harju maakond, 76401. Kontaktandmed: [email protected].

4.3.    Kliendi isikuandmete volitatud töötlejad on Kliendikaardi programmiga liitunud Apteegid, Pet City OÜ, Apteegi Beauty OÜ, IT- ja tugiteenuste pakkujad ning AS MAGNUM (turunduse korraldamine ja turundussõnumite saatmine) .

4.4.    Kliendi isikuandmeid töödeldakse Apotheka Kliendikaardi programmi elluviimiseks, kliendikaardi registreerimisega tehtud ostude ajaloo säilitamiseks kliendile; müügistatistika tegemise ja otseturunduse korraldamise eesmärgil.  Kliendikaardi programmi raames ei koguta ega töödelda Kliendi eriliigilisi isikuandmeid.

4.5.    Isikuandmete vastutav töötleja ja volitatud töötlejad kohustuvad isikuandmete töötlemisel lähtuma isikuandmete kaitse seadusest, kinni pidama konfidentsiaalsuse nõuetest ning mitte avaldama Kliendi isikuandmeid kolmandatele isikutele, kes pole otseselt seotud Kliendikaardi programmis osalemisega või Kliendikaardi programmiga seotud tugiteenuste pakkumisega.

4.6.    Juhul, kui Klient on avaldanud soovi saada teavet pakkumiste kohta, võib vastutav või volitatud töötleja kasutada Kliendi andmeid pakkumiste tegemiseks ning edastada Kliendi isikuandmeid eelnimetatud eesmärgi täitmiseks turundusteenuse pakkujale, IT- ja tugiteenuse osutajale.

4.7.    Kliendil on seoses tema isikuandmetega kõik isikuandmete kaitse üldmäärusest (IKÜM) ja isikuandmete kaitse seadusest tulenevad õigused, muuhulgas õigus saada isikuandmete töötlejalt tema kohta käivaid isikuandmeid, nõuda ebaõigete isikuandmete parandamist ning isikuandmete töötlemise lõpetamist ning keelata igal ajal andmete üleandmine kolmandatele isikutele tarbijaharjumuste uurimise või otseturunduse korraldamiseks. Klient esitab vastavasisulise kirjaliku avalduse Apteegis või Pet City kaupluses teenindajale või e-posti aadressile [email protected].

5. MUUD TINGIMUSED
5.1.    Teised sooduskaardid Kliendikaardiga paralleelselt ei kehti.

5.2.    Kliendikaardi programmis osalemine peatub automaatselt kui Klient ei ole kahe aasta jooksul Kliendikaarti kasutanud. Sellisel juhul Kliendi andmed anonümiseeritakse.

5.3.    Apotheka kaardi kaotamisest, vargusest või kasutuskõlbmatuks muutumisest on Klient kohustatud koheselt teatama e-posti aadressil [email protected]. Hiljemalt kahe tööpäeva jooksul Apotheka kaart suletakse ning Kliendile väljastatakse soovi korral uus Apotheka kaart. Allium UPI  OÜ ei vastuta võimaliku Kliendile tekkinud kahju eest, sealhulgas ei kompenseeri kasutatud a-raha, kui Kliendikaart on sattunud kolmandate isikute kasutusse ning Kliendikaardil oleva a-rahaga on tasutud ostu(de) eest enne Kliendikaardi sulgemist.

5.4.    Klient on kohustatud esimesel võimalusel teatama oma nime või kontaktandmete muutumisest sobivas Apteegis või Pet City poes või e-posti aadressil [email protected].

5.5.    Liikmelisuse Apotheka Kliendikaardi programmis võib igal ajal lõpetada, esitades kirjaliku avalduse sobivas Apteegis või Pet City lemmikloomapoes või saates kirjaliku, sh  digiallkirjastatud avalduse e-posti aadressil [email protected]. Kliendi konto suletakse kahe tööpäeva jooksul vastava avalduse saamisest ning Kliendikaardile kogunenud, kuid kasutamata a-raha kaotab kehtivuse ning seda ei kompenseerita rahalise väljamaksega. Kliendi andmed anonümiseeritakse.

5.6.   Võimalikud erimeelsused lahendatakse poolte läbirääkimiste teel. Kokkuleppe mittesaavutamisel on Kliendil õigus pöörduda oma õiguste kaitseks Tehnilise Järelevalve ja Tarbijakaitseameti poole  ning andmekaitsega seotud küsimustes Andmekaitse Inspektsiooni poole või Eesti Vabariigi kohtusse. Vaidluste lahendamisel lähtutakse Eesti Vabariigis kehtivatest õigusaktidest.

Kliendiandmete töötlemise põhimõtted Apotheka kliendiprogrammi raames

Käesolevad põhimõtted on välja töötanud Allium UPI OÜ, kes on Apotheka kliendiprogrammi vastutav töötleja. Tingimused on välja töötatud vastavalt isikuandmete kaitse reeglitele ning reguleerivad Apotheka kliendiprogrammi raames klientide isikuandmete töötlemise tingimusi (edaspidi Tingimused).

Apotheka töötleb Kliendi isikuandmeid, kui klient on liitunud Apotheka kliendiprogrammiga. Liitumine on võimalik Apotheka kaubamärki kandvates apteekides, Apotheka veebilehel iseteeninduskeskkonnas, samuti Pet City ja Apotheka Beauty poodides.

1. Üldsätted ja mõisted

Käesolevad Tingimused on Klientidele kättesaadavad veebilehel www.apotheka.ee

Apothekal on õigus Tingimusi igal ajal ühepoolselt muuta, teavitades Klienti muudatustest Apotheka veebilehel või muul viisil (nt kliendilehe kaudu). Muudatused jõustuvad nende avaldamisest Apotheka veebilehel, kui muudatustes ei ole sätestatud teist tähtaega.

Mõisted

Apotheka – Allium UPI OÜ, kes on Apotheka kliendiprogrammi haldaja ja vastutav töötleja

Isikuandmed – füüsilisest isikust Kliendiga seostatav igasugune info.

Kliendiandmed – igasugune teave, mis on Apothekale teatavaks saanud seoses Kliendi poolt Apotheka kliendikaardi kasutamisega või kliendiks registreerimisega.

Klient – füüsiline isik, kes kasutab oste tehes või teenuseid tarbides Apotheka kliendikaarti, sh ID-kaarti Apotheka apteekides ja Apotheka lojaalsusprogrammiga liitunud koostööpartnerite juures.

Kliendiandmete/Isikuandmete Töötlemine – igasugune Kliendiandmetega tehtav toiming, sh andmete kasutamine, kogumine, salvestamine, muutmine, lugemine, edastamine, ligipääsu andmine, kustutamine, hävitamine jmt. tegevused.

Apotheka kliendikaardiga seonduvate, sh Apotheka apteegis ja koostööpartnerite poodides tehtud ostude ja teenustega seotud andmete töötlemisel on vastutavaks töötlejaks Apotheka lojaalsuprogrammi haldaja, Allium UPI OÜ.

2. Andmetöötluse üldpõhimõtted ja töödeldavad andmeliigid

2.1. Apotheka on õigustatud kasutama Kliendiandmete töötlemisel volitatud töötlejaid, kelleks on muuhulgas  ettevõtjad, kes pakuvad IT-tugiteenuseid ning turundusteenust kliendiprogrammi raames. Kliendiandmete edastamisel volitatud töötlejale tagab Vastutav töötleja, et volitatud töötlejad töötlevad Kliendiandmeid vastutava töötleja juhiste kohaselt, täidavad konfidentsiaalsusnõudeid ja rakendavad kohaseid turvameetmeid.

2.2. Kliendiandmete töötlemisel lähtub Apotheka kehtivatest õigusaktidest ning võtab vajalikud tehnilised ja korralduslikud meetmed, et tagada Kliendiandmete turvalisus, välistada ebaseaduslik töötlemine, kõrvaliste isikute juurdepääs ning avalikuks saamine.

2.3. Kliendiandmeid töödeldakse ainult Euroopa Liidu piires.

2.4. Apotheka kogub ja töötleb ainult Apotheka kliendikaardi programmiga liitunud Kliendi järgnevaid isikuandmeid:

2.4.1.      Kliendi kauba- ja teenuste ostuandmed, mis on tehtud kliendiprogrammiga liitunud apteekides ja Apotheka koostööpartnerite juures;

2.4.2.      Kliendi registreerumisel püsikliendiks kogutud kontaktandmed, sh valikuliselt kogutavad andmed: ees- ja perekonnanimi, aadress, telefon, isikukood (sünniaeg) e-posti aadress, keele-eelistus;

2.4.3.      Suhtlusandmed: Apotheka ja Kliendi vaheline suhtlus kliendiprogrammiga seotud küsimustes e-posti või kirja teel.

3. Kliendiandmete töötlemise eesmärgid

Apotheka töötleb Kliendiandmeid selleks, et:

3.1. hallata kliendisuhteid ning pakkuda kliendile ülevaadet Apotheka kliendiprogrammi raames kasutatud teenustest, saadud hüvedest ja tehtud ostudest.

Apotheka töötleb Kliendiandmeid Kliendiga lepingu täitmiseks: Kliendi poolt programmiga liitumise järel programmiga seotud hüvede pakkumiseks, sh  teostatud ostude ja teenuste andmete säilitamine iseteeninduskeskkonnas Apotheka veebis;

Kliendi nõusolekul kliendipakkumiste jt. turundusliku iseloomuga materjalide saatmiseks ning Kliendi soovil Kliendiandmete ajakohastamiseks.

3.2. Apotheka, õigustatud huvi alusel, näiteks profileerimine ostuandmete alusel ja sihitud pakkumiste tegemine.

3.3. Osutada Kliendile lisateenuseid, viia läbi turuanalüüse ja teha statistikat. Selleks võib Apotheka pakkuda Kliendile oma koostööpartnerite teenuseid, sealhulgas teha pakkumisi, mis põhinevad Kliendi nõusolekul või Apotheka soovil pakkuda Kliendile parimat teenust. Apotheka võib viia läbi Kliendiuuringuid, teha turuanalüüse ja koostada statistikat, korraldada kampaaniaid, mis põhinevad Apotheka õigustatud huvil; täiustada ja arendada uusi teenuseid või testida tehnilisi, sh kampaanialahendusi.

3.5. Tõendada ja kaitsta nõudeid, mis põhinevad lepingu või muu juriidilise kohustuse täitmisel või Apotheka õigustatud huvil nt juriidiliste nõuete, pöördumiste jmt koostamiseks ja vastamiseks.

4. Personaalsete pakkumiste tegemine ning Kliendi profiilianalüüs

4.1. Profiilianalüüs on Kliendi isikuandmete töötlemistoiming, mille raames analüüsistakse isiku huvisid, ostu tegemise kohta/piirkonda, isiklikke eelistusi kaupade osas jmt. Profiilianalüüsi kasutatakse Kliendile turunduslike pakkumuste saatmiseks, kui klient on turundussõnumitega nõustunud. Vastavat analüüsi on Apothekal õigus teha õigustatud huvi olemasolul või Kliendi nõusolekul. Profiilianalüüsil ei ole Kliendile õiguslikke tagajärgi, vaid analüüsi eesmärk on pakkuda Kliendile paremat teenust, sh Kliendile huvipakkuvaid tooteid, võttes arvesse Kliendi eelistusi.

4.2. Apotheka  saadab Kliendile viimase nõusolekul personaalseid pakkumusi ja uudiskirju. Otseturundus võib põhineda kliendi poolt kasutatavate teenuste või ostetud toodete analüüsil. Pakkumusi võib saata Kliendi kontaktandmetel, mis on kogutud kliendikaardi vormistamisel/hilisemal muutmisel kliendi soovil, samuti võib kliendiandmeid saada ja kasutada seoses Kliendi poolt kliendikaardiga registreerumisel kaupade ostmise või teenuste osutamisega või muul seaduslikul viisil.

4.3. Apotheka võib koguda Kliendi kohta statistilisi andmeid kliendikaardiga registreeritud ostude kui ka muude kliendi kohta seaduslikult kogutud andmete (nt eelistatud ostukoht, sugu, vanus, jmt) analüüsimise teel.

5. Isikud, kellel on õigus Kliendiandmeid töödelda

5.1. Kliendiandmeid võidakse edastada andmete saamiseks õigustatud ametiasutustele, näiteks õiguskaitseorganid, järelevalveasutused.

5.2. Juriidilised isikud, kes osutavad Apothekale teenuseid nagu näiteks IT-teenus, turundusteenus, kliendikirjade väljasaatmise platvormi teenus, jmt. Teenuse osutajal on ligipääs andmetele niivõrd kui see on teenuse osutamiseks möödapääsmatult vajalik. Kliendiandmetele on piiratud juurdepääs ka kliendiprogrammiga liitunud Apotheka brändi all tegutsevatel apteekidel, Apteegi Beauty OÜ-l (Apotheka Beauty) ja Pet City OÜ-l (Pet City lemmikloomapoed).

5.3. Õigus- ja finantskonsultandid või teised Apotheka poolt volitatud isikud, kellel on kliendiandmetele juurdepääs vajalik kliendikaebusega seoses või Vastutava töötleja poolt nimetatud muul põhjusel.

6. Andmete säilitamise tähtaeg

6.1. Kliendiandmeid ei töödelda kauem kui vajalik. Säilitamise perioodid võivad põhineda lepingul (kliendiprogrammi tingimused) Kliendiga, Apotheka õigustatud huvil või kohalduval õigusel.

7. Eraisikust Kliendi õigused

Eraisikust Kliendil on Apotheka poolt Isikuandmete töötlemisega seoses järgnevad õigused:

7.1. Esitada taotlus oma ebaõigete isikuandmete parandamiseks, kui need on ebapiisavad, väärad või puudulikud;

7.2. Võtta tagasi oma nõusolek Isikuandmete töötlemiseks, kui andmeid töödeldakse nõusoleku alusel (nt nõusolek otseturunduspakkumuste saamiseks);

7.3. Piirata oma Isikuandmete töötlemist vastavalt kehtivale õigusele, muuhulgas ajal, kui Klient on esitanud taotluse oma Isikuandmete parandamiseks või kustutamiseks ning Apotheka analüüsib, kas nõuet on võimalik täita.

7.4. Taotleda oma andmete kustutamist, nt kui andmeid töödeldakse nõusoleku alusel ning Klient võtab nõusoleku tagasi. Andmete kustutamist ei saa nõuda, kui Isikuandmed, mille kustutamist taotletakse töödeldakse ka teistel alustel, nt lepingu või juriidilise kohustuse täitmiseks.

7.5. Saada oma Isikuandmed, mida ta on ise esitanud ning mida töödeldakse nõusoleku alusel või lepingu täitmiseks, kirjalikult või elektroonselt, või kui see on tehniliselt võimalik, edastada oma andmed teisele teenusepakkujale (õigus andmete ülekandmisele).

7.6. Saada infot, kas Apotheka töötleb tema isikuandmeid ning saada sellistest  andmetest ülevaade.

7.7. Esitada vastuväiteid oma Isikuandmete töötlemise suhtes, kui andmete töötlemine põhineb Apotheka õigustatud huvil, nt profiilianalüüsil eesmärgiga pakkuda Kliendile tema profiilile vastavaid tooteid.

7.8. Kõik Kliendi poolt käesolevas punktis 7 nimetatud taotlused tuleb esitada punktis 8 toodud kontaktidel digitaalselt allkirjastatud või omakäeliselt allkirjastatud vormis.

7.8. Esitada kaebus Isikuandmete töötlemise kohta Andmekaitse Inspektsioonile (www.aki.ee), kui ta leiab, et tema isikuandmeid on töödeldud õigustamatult või vastuolus kehtivate õigusnormidega.

8. Kontaktandmed

8.1. Kliendil on õigus pöörduda Apotheka poole tema Isikuandmete töötlemisega seonduvate küsimustega veebilehel www.apotheka.ee  toodud kontaktidel.

8.2. Eraisikust kliendid võivad pöörduda andmekaitsega seotud küsimustes e-posti aadressile: [email protected]

Ver. 4. kehtib alates 01.04.2024.